image
image

Bondeimage


image


Link til EU-democrates
07. April 2008   print   send til ven

Bondes Briefing 7.04.08

Denne uge kan du i Bondes Briefing læse om valg af kandidater for Junibevægelsen, valg af ledelse fra EU-Demokraternes kongres i Danmark, samt uddelingen af Frode Jakobsen prisen til Junibevægelsens landsmøde.

Udmærkelse til irsk nej-forkæmper

JuniBevægelsen har givet den irske Declan Ganley Frode Jakobsen-prisen for hans kampagne for at oplyse den irske befolkning forud for folkeafstemningen om Lissabon-traktaten, som sandsynligvis finder sted den 12. maj.

Her er min præsentation af ham under vores årsmøde:

For et par dage siden gik jeg til premieren på den dyreste danske film nogensinde “Flammen og citronen”.

Det er en film om to unge mænd i modstandsbevægelsen, der som Frode Jakobsen kæmpede mod den danske samarbejdspolitik under besættelsen.

De mente ikke, at vi skulle samarbejde med tyskerne. De skød danske stikkere, når de udgjorde en trussel mod modstandsbevægelsen. Den gang blev frihedskæmperne kaldt terrorister. I dag er de helte, og filmen giver dem en flot og velfortjent plads i historien.

Filmen er produceret af Lars Bredo Rahbek, der også har været kandidat for JuniBevægelsen. Han står os for nær til at kunne modtage Frode Jakobsen-prisen, men vi kan sende ham en venlig hilsen her fra mødet og ønske tillykke med filmen.

Vi har til gengæld fundet en anden værdig prismodtager uden for Danmarks grænser.

Hr. Declan Ganley.

Declan Ganley har selv arbejdet sig op fra bunden. Under rejser til Rusland under sovjetimperiets fald så han ved selvsyn de muligheder, som menneskelig frihed skaber men han så også de ødelæggelser, som næsten et århundrede med politisk magt uden ansvar havde skabt. Som irlænder, der arbejder for at udvide sit lands horisonter, støttede han det europæiske projekt gennem Maastricht, Amsterdam og Nice. Men så læste han den foreslåede EU-forfatning i 2004 og blev klar over, at Europa var ved at grave sin egen grav.

Selv om Declan Ganley hele sit liv har støttet Fianna Fáil, regeringspartiet i Irland, var han klar over, at han ikke stiltiende kunne tillade sine landmænd at følge denne vej med lukkede øjne.

Han oprettede en paneuropæisk tænketank, Libertas, som er vokset i størrelse og styrke i hele EU. Demokrati, ansvarlighed og åbenhed er grundpillerne i organisationen. I Irland går Libertas i spidsen for modstanden mod Lissabon-traktaten. Resultatet af folkeafstemningen i Irland vil få konsekvenser for hele Europa.

Uden for Irland har Europas befolkninger fået mundkurv på. Der er blevet bragt til tavshed af en elite, hvis store vision ikke ville kunne overleve vælgernes dom.

Til sommer vil Irland tale for os alle.

Manden, der står i spidsen for den kamp, som Europas befolkninger fører, er med os her i aften, og det er passende at vi værdiger hans mod.

Hr. Declan Ganley.

Her er Declan Ganleys tale. Declan.pdf Ganley kan kontaktes på +353(0)93 43 900.

Hanne Dahl og de øvrige kandidater til valget til Europa-Parlamentet

JuniBevægelsen afholdt sit årsmøde i denne weekend og valgte Hanne Dahl, 37, til min efterfølger i Europa-Parlamentet. Hun vil overtage min plads i Parlamentet den 9. maj i år.

Hanne Dahl vil stå i spidsen for vores liste ved det næste valg til Europa-Parlamentet i juni 2009, og repræsenterer både et køns- og generationsskifte. Hun har forberedt sig til jobbet igennem de sidste fire år og ved allerede mere om Den Europæiske Union end de fleste andre danske medlemmer af Europa-Parlamentet.
Hun kan kontaktes på sin mobiltelefon +45 22 88 15 38.

- Keld Albrechtsen, 57, Brabrand, forhenværende medlem af Folketinget for VS og EL og medlem af Folketingets Europaudvalg fra 1984-87 og 1994-2005.

- Charlotte Wahlkusch, 27, Horsens, stud.scient.pol., tidligere kandidat for JuniBevægelsen

- Bent Hindrup Andersen, 64, Endelave, forhenværende medlem af Folketinget og forhenværende medlem af Europa-Parlamentet

- Erik Bach, 48, Vejlby, Forhenværende folketingskandidat for SF.

Der kan tilføjes yderligere kandidater til næste år.

Formand for EU-Demokraterne

Fredag den 4. april blev jeg valgt til formand for det tværnationale politiske parti EU-Demokraterne. Jeg fik tre medformænd: medlem af Europa-Parlamentet Helene Goudin fra Junilistan i Sverige, Gorazd Drevensek fra Junilisten i Slovenien og medlem af det franske Deputeretkammer Nicolas Dupont-Aignan. Sidstnævnte opnåede for nylig 80 % i sin valgkreds - en rekord for en fransk borgmester.

Vi fire udgør også EU-Demokraternes bestyrelse. Vi mødes også i en udvidet bestyrelse, hvor der vil være en næstformand fra samtlige deltagerlande, dvs. Nicolaj Bliznaov fra Bulgarien, Igor Grazin fra Estland, Sharon Ellul Bonici fra Malta, Kathy Sinnott fra Irland, Peter Kopecky fra Slovakiet og Lavinia Sandry fra Rumænien.

Vi mangler stadig indberetninger fra Ungarn, Letland, Portugal, Finland og Det Forenede Kongerige. Sverige, Frankrig, Slovenien og Danmark har ingen næstformand, fordi de allerede har et formandskab eller medformandskab.

Den udvidede bestyrelse mødes fire gange om året på andendagen af EU-topmøderne. Vores hovedopgave er at kæmpe for folkeafstemninger og/eller forkastelse af Lissabon-traktaten. Jeg vil også arbejde for at få opstillet flere lister med kritiske og konstruktive kandidater i flere lande forud for det næste valg til Europa-Parlamentet i juni 2009.

Folk med ideer er velkommen til at skrive til mig pr. mail .(JavaScript must be enabled to view this email address).
Vores webside kan findes på følgende adresse eudemocrats.org

Ugen i Bruxelles

Denne uge i Bruxelles er noget blandet med udvalgsmøder, gruppemøder og en mini-plenar. I næste uge har vi gruppemøder for at forberede Strasbourg-samlingen i april. Her er dagsordenerne.


image


image

Politikområder