image
image

Bondeimage


image


Link til EU-democrates
16. April 2008   print   send til ven

Bondes Briefing 16.04.2008

I denne uges Bondes Briefing kan du læse om kampagne og rundtur i Irland. Læs også om kombineret 60 års/afskedsreception i Bruxelles. Endeligt kan du læse om næste uges samling i Strasbourg.

På rundtur i Irland

Den tyske kansler Merkel besøgte Irland i mandags. Kommissionens formand Barroso skal tale i Det Nationale Forum i Dublin torsdag den 17. april. Barroso giver også en forelæsning i Cork i det sydlige Irland fredag den 18. april

Jeg er tilfældigvis i Cork samme dag sammen med min kollega Kathy Sinnott. Så det kan være, at jeg får tid til at lytte til min gode ven i Kommissionens top.Kommissionen spiller ingen rolle i ratifikationsprocessen. Men jeg går sandelig ind for, at han taler i Det nationale Forum og på universitetet og forklarer sin politik, og hvorfor Kommissionen har lovet at skjule upopulære forslag om beskatning og sundhed indtil efter den irske folkeafstemning.Jeg skal tale om Lissabon-traktaten og de skjulte forslag i Kerry på torsdag og i Fermoy om fredag? Jeg opfordrer ikke irerne til at stemme nej, når jeg er i Irland. Jeg forklarer blot traktaterne, som de har udviklet sig siden de to forfatningskonventer, jeg har deltaget i.

Jeg gennemgår også de mange områder, hvor der ikke er skabt klarhed i traktaterne. Jeg giver råd om, hvordan man kan vedtage juridisk bindende protokoller på følsomme områder som beskatning, løndumping, abort osv.

Men jeg fører ikke kampagne for et nej. Det er ikke fordi, jeg ikke ønsker det resultat. Men simpelthen fordi jeg mener, at folkeafstemninger skal afgøres i de lande, hvor de er udskrevet, uden råd udefra om, hvordan vælgerne skal stemme.

Oplysning, ja. Men ingen kampagne fra udlandet. Det er min holdning. Det lykkedes mig at overholde dette princip, da jeg deltog i den irske folkeafstemning om Nice-traktaten - og omkampen, da resultatet ikke passede den europæiske elite.Et konkret spørgsmål til Barroso: Vil Kommissionen respektere den irske folkeafstemning og holde op med at gennemføre Lissabon-traktaten, indtil vælgerne har afsagt deres dom? Når de så har afsagt deres dom, vil Kommissionen så respektere et eventuelt nej?Europa-Parlamentet vedtog med 129 stemmer for og 499 imod, at det ikke ville respektere den irske folkeafstemning.Reception den 7. maj

Jeg er nu fyldt 60 og forlader mit hverv som medlem af Europa-Parlamentet den 9. maj - om tre uger! Min gruppe har besluttet at fejre fødselsdagen med en afskedsfest onsdag den 7. maj, hvor Parlamentet mødes til en såkaldt mini-samling i Bruxelles.

Jeg vil holde min sidste tale på et plenarmøde lige før EU’s fødselsdag den 9. maj. Hvilke forhåbninger, hvilken kritik og hvilke ønsker har jeg? Jeg vil forberede min tale omhyggeligt efter 29 år i Europa-Parlamentet

Jeg har lært mange ting, hvoraf nogle peger mod fremtiden.Næste uge i Strasbourg

I denne uge er der såkaldt gruppe-uge i Bruxelles. Vi er i gang med at forberede april-samlingen i Strasbourg, som starter på mandag. Her er dagsordenen som den ser ud inden mødet i Formandskonferencen på torsdag.


image


image

Politikområder