image
image

Bondeimage


image


Link til EU-democrates
04. October 2007   print   send til ven

Sprøjtegifte i vand

Sprøjtegifte kan hjælpe landbruget til større udbytte. Derfor vil dansk landbrug gerne have vid adgang til at anvende de såkaldte pesticider. Men aktivstofferne i mange pesticider kan også ødelægge vandmiljøet og gå i grundvandet.
I Danmark kan vi tage drikkevand op ad jorden og drikke den direkte, uden at sende den gennem kemisk rensning. Rent vand bør behandles som guld. Det koster formuer i andre lande, og det er meget besværligt hver dag at skulle i supermarkedet for at hente flasker med rent drikkevand.
12 pesticider fra EU’s positivliste er allerede fundet i dansk grundvand. Derfor er de forbudt i Danmark.
Kommissionen anser de danske forbud for tekniske handelshindringer, som de gerne vil have forbudt. De vil helst forbyde danskernes ret til at forbyde pesticider.
De danske medlemmer af EU-Parlamentet, Dan Jørgensen fra Socialdemokratiet og Jens-Peter Bonde fra JuniBevægelsen, gjorde fælles sag i en særlig forhandlings-delegation om grundvands-direktivet - og de vandt slaget i første omgang.
Der er en anden halvleg, da nogle i Kommissionen forsøger at få revanche ved nye forhandlinger om den såkaldte pesticid-forordning.
Problemet findes ikke kun i EU. Den danske landbrugskommissær Mariann Fischer Boel, det danske fødevareministerium og det danske landbrugsråd er uenige med det danske miljøministerium, det store flertal i Folketinget og de fleste danske medlemmer af EU-Parlamentet…
Vi har derfor måttet kæmpe opad bakke, delvist mod vore egne landsmænd…

Læs her den spændende beretning, som endnu ikke afsluttet.

Her kan du downloade mit ændringsforslag til grundvandsdirektivet: Ændringsforslag_til_grundvand.pdf


image


image

Politikområder